Catering & traiteurservice op jouw evenement

Catering voor jouw feest

Bij Amitude Catering begrijpen we dat de belangrijkste momenten in het leven gevierd moeten worden, met familie of vrienden. Als het nu gaat om een onvergetelijk huwelijksfeest, een gezellige babyborrel, een feestelijke communie, een sprankelende verjaardag of een betekenisvol jubileum, wij staan klaar om jouw speciale gelegenheid tot in de puntjes te verzorgen.

Ons ervaren cateringteam staat paraat om een uniek voorstel op maat te maken, vol met de lekkerste creaties die jouw gasten zullen verrassen en verleiden. We gaan verder dan alleen het culinaire aspect; we begeleiden ook voor de perfecte feestlocatie, de juiste glazen, borden en sfeervolle inkleding te vinden. Van sfeervolle bloemstukken tot elegante tafeldecoraties, we streven ernaar om de ambiance van jouw feest tot in de kleinste details te perfectioneren.

Maar daar stopt het niet. Ons toegewijde zaalteam staat garant voor een feilloze bediening, zodat jij en je gasten zich kunnen ontspannen en volledig kunnen genieten van het feestelijke moment. Van het schenken van verfrissende drankjes tot het uitserveren van culinaire hoogstandjes, wij zorgen ervoor dat alles vlekkeloos verloopt en dat jouw feest een onvergetelijke ervaring wordt.

Kortom, bij Amitude gaan we verder dan alleen het leveren van voortreffelijk eten en drinken. Wij streven ernaar om van jouw speciale gelegenheid een buitengewone en betoverende ervaring te maken, waarbij elk detail met zorg en aandacht wordt behandeld. Dus laat ons jouw feest naar een hoger niveau tillen en samen creëren we herinneringen die een leven lang meegaan.

Catering op jouw bedrijfsevenement

Catering bedrijfsfeest

Professionele, maar vooral lekkere catering voor bedrijven. Receptie, walkingdinner of seated dinner  Meer info >

Catering op jouw privéfeest

Catering privéfeest

Wij cateren feesten in heel België, voor je huwelijksfeest, jubileum, verjaardagsfeest, communiefeest, …  Meer info >

Catering nodig? Vraag hier je offerte!

Privacybeleid*

Nieuwsbrief

Wist je dat het concept van catering en traiteurdiensten zijn wortels diep verankerd heeft in de eeuwenoude geschiedenis van menselijke samenkomst en gastvrijheid? Het vinden van de oorsprong van catering en traiteuractiviteiten voert ons terug naar de vroegste beschavingen, waarbij het delen van voedsel een essentieel onderdeel was van sociale bijeenkomsten en vieringen.

In de oudheid, bijvoorbeeld in het oude Egypte, werden banketten gehouden ter ere van belangrijke gebeurtenissen zoals kroningen, overwinningen in de strijd, of als eerbetoon aan goden. Deze banketten werden vaak georganiseerd met de hulp van koks en dienaren die zorgden voor het bereiden en serveren van voedsel aan de gasten.

In de middeleeuwen evolueerde catering verder, vooral in Europa, waar banketten en feesten een prominente plaats innamen in het sociale leven van de adel en de hogere klassen. Grote banketten waren een symbool van rijkdom en macht, en de gastheer liet vaak zijn welvaart zien door het serveren van luxueuze gerechten en het inhuren van gespecialiseerde koks en bedienden om de gasten te bedienen.

Na verloop van tijd begonnen cateringdiensten zich verder te ontwikkelen, vooral tijdens de industriële revolutie, toen stedelijke gebieden groeiden en de vraag naar voedselvoorziening bij evenementen en bijeenkomsten toenam. Cateraars begonnen zich te specialiseren in het leveren van voedsel op locatie voor bruiloften, zakelijke bijeenkomsten, en andere gelegenheden.

In de moderne tijd heeft catering zich verder ontwikkeld tot een bloeiende industrie, waarbij cateringbedrijven een breed scala aan diensten aanbieden, waaronder niet alleen voedsel en drank, maar ook eventplanning, decoratie, en zelfs entertainment. Of het nu gaat om een intieme bijeenkomst thuis of een grootschalig evenement, catering en traiteurbedrijven spelen een cruciale rol in het maken van speciale momenten memorabel en het ontzorgen van gastheren en gastvrouwen, zodat zij kunnen genieten van het feest samen met hun gasten.